Nuffnang Ads

Monday, April 25, 2011

Baboossssssss!!!


Salam...

Hehehehe..mcm pelik jer bunyinyerrr...actually semalam pergi melantakkan diri setelah penat menolak kereta yg la ni duduk dalam bengkel....huhuhuhu dah rasa mcm naik keta 'katak si katak lompat'...melompat2 aku yg dok dalam tuu..sekejap sengut..kejap senguggut...huhuhu mencabar lerrr...senang cerita pas pomen cek..clucth apa tah yang dah abis..mmmmm melayang rm600...so dipendekkan cerita hubby cakap..moh ler makan..udah ler tension ..patah kaki beb...sib baik ada bibik enap yang sentiasa menyelamatkan keadaaan..bibik memang mcm supergirl..cuma supergirl tak mcm dia...thanks sooo much biik!!!! ok back to story of the tittle!!

Babooosssssss!!!...ni restoren yg kitaorang serbu yop!..location: belakang ALIkhsan...deret mama chop papa chop..awat bunyi lain yek? lantak lerr...mm restoren ni depan apartment melawis..kalo jejalan jumpa daun rimbun2 depan kedai ni ..ha tulah..lagi lah kalo masuk nampak basikal tua n barang2 ala2 vintage..ha tu lah kedainyerrrrrr....kedai ni main dish nyer grill...

haaaa..kalo nampak gini presentation mcm ni..ha betullah rest Babosss..!!mcm2 barang lama ko leh tgk sambil2 menikmati idangan yang super superb!! betul ni tak tipu wok! siap satu corner tu ada lampu aladdin..nak jer aku gosok tup2 kua jin ker..hehehhe leh wish keta sport 1 utk huby aku yg tgh kesedihan meninggalkan girlfriend dia kat bengkel.....huhuhuhu meratapi sungguh! kalo aku yg outstation idok lahpulah dia sedih mcm tu..baru berpisah 2 jam ngan keta dia dah mcm ayam berak kapo lagaknyer!..huhuhu

See wajah ayah tu...huhuuhuhuuhuu.......ok mangan2 kali ni of course ler ada bibik enap ngan irfan n ayah wit me sekali...ajak makhalong ngan kak mini tak mo join....nak wat cekodok katanyer...hahahahha...save duit kui2.... oklah ni apa yg kita orang order k :

  • Grill Chicken Chop - memang mabelosss wok kuahnyer..ngan daging ayamnyer yang jucie tu..mak oiiiiiiiii kecur aku dibuatnyer ...serve lak dalam hot plate...dah mcm apa aku makan...ada kentang goreng ngan vegi celup2...mmm bagi aku n mulut aku aaaaa...ni memnag sedap..tip top...high recemendate!
  • bibik lak makan grill lamb chop- huhuhu sedap jugak...memnag sedap aaaaa..bibik pun cakap kuah dia memang mantoppp
  • cucuq udang-yang ni lagi lerrr sedap....moist giler tepung dia...rasa memang secukup rasa...ada lobak ngan udang dalam cucur ni..dah pun nama cucur udang..kalo cucur badak harus ada badak dalam ni...hahahahha.....sumpah tak tipu !!!rasanyer memang sedap banget..cicah lak ngan sambal tumis dia....huhuhuu sedap nyerrrr....ni rasa kat mulut aku laaa..kalo tak sedap kat mulut korang tak taulah...tapi tu lah sedap aaaaaa....
  • Nasik Paprik daging lak utk orang yang mcm berak kapur tuuu....heheheh sori yang.....rasanyer kalo dia makan grill lagi tambah panas lak hatinyer...nasi dia ngan daging tu pun sedap..lain dari yang lain...bila makan rasa mcm berkrim gitu...mm payah nak describe...korang cuba ajelah...
  • Harga - oklah bagi aku.....chicken+lamb chop+nasik+cucuq 1 set (4.50)+air buah 3...rm48.80..........

sedap ..memang sedap.....kalo idok takkan tinggal tulanga je..hehhehehehehe..pas ni nak ajak bibik minum dalam baldi lak...tunggguuuu yek serius ni!!!aku cerita kat bibik ...dia bantai gelak kat aku...mana ada orang minum dalam baldi...yukssss katanyerrrr..so tunggu yek..nanti aku story!!!!


Friday, April 15, 2011

WAN IRFAN MUZZAMMIL - 10 months!!



ketung ketung dapurku berbunyi!!!



Salam...

hehehhe lamanyer tak update blogkan...minggu yg paling sibuk dan memenatkan...almakum asyik pi site survey aje..mau tak sempat ..oh ya la ni tgh fokus projek baru...RTD Kluang..so tgh stage update gunatanah...oklah forget lah pasal kerja..

semalam tgh dalam mood kerajinan..rajin nak berlawan dgn kuali kat dapur...hehehhe....balik survey masih ada keinginan nak masak setelah tekak ni loya asyik sumbat makanan luar aje...so teringin nak makan masakan sendirik... mmm menu ari ni : AYAM UNGKEP + PAKU PAKIS TUMIS PEDAS+PERIA KATAK GORENG (resepi catz yg memnag sedap wokk!!!)....paku pakis tu aku beli masa pi survey kat pekan renggam..kebetulan ada pasar tani..apa la
gi aku serbuu ajelah..hehehhehe..enyoy dpics ajelah wokk!!!

Irfan lum leh makan lagi yek..gigi baru enam batang aje!!!cium bau ajelah jawabnya!!!!


Sunday, April 3, 2011

Restoren Bujang Firefly



Salam....

huhuhu dah lama tak tulis pasal makan2 yek.....dolu2 rajin aaa....sebab rajin makan..la ni..hahahha lagilah tambah rajin..tapi rajin makan aje..nak berbelog pasal makan malas..hehehe...oklah weekend ari tu, kitaorg kua jelajan..tanpa hubby..hubby amik test kat Uitm..so dgn izinyer...dgn izinyer ok....aku merewang lah 1 bando penawar...disebabkan malas nak masak kat gumah..kitaorng plan nak makan kat b.penwr sesambil cuci2 mata...bibik enap kata dah lama tak jalan2 pi DESAru..hahahha aku ni walaupun dok tunggal...tapi dah bertahun tak pi desaru.....

Ok disebabkan perut dah berkeroncong lagu dangdut ni..kitaorang kena isi perut dulu..tempat yang dituju of course Restoren Bujang Firefly yg terletak kat Bando penawr...bukan kat centre dia..tapi masuk ke simpang Hentian penawar tu..dalam 3km sampai lah...jalan ni cross senai desaru highway...(mm ntah bila tahnak bukak hway ni..ponet den menunggu..) ..jalan nyer oklah..kalo malam golap kot..jalan terus sampailah end of road...jumpalah restoren terapung bujang firefly ni..actually ni bukan restoren aje..sesapa nak skodeng kunang2 meh ler datang sini....depa ada service tu..kalo nak skodeng anak dara...harus di campak aje masuk sungai jer..wat santapan buaya..hahahha..ada buaya ker? hehehhe

danish punyalah excited sampai cakap jambatan yg acess restoren tu dipanggilnyer jambatan tamparuli..kui2...last2 aku jugak kena dokong dia..sebab..dia memnag penakut...huhuhu haruuu!..sampai2 aje..disamput dgn anak lotong! cute sangat ok!



ok ni la pic part of restoren yek...kalo memalam lagi happening ni.....karaoke pun ada jugak..kalo sesapa suaranyer tak sedap boleh terjun sungai k...kat sini jugak leh jugak melabuhkan joran korang..tapi kena charge jugaklah..port dia selesa..nak kentut aje yg tak yah bayo k!

....yg tudung purpel tu bibik enap.;my BFF ever n ever.....yg cokolat tu of course my lovely mother..pn jah...(la ni tengah giler orkid..jgnlah tunjuk or bawak pi tempt orkid..wajib 5 jam disitu..tu pun tak cukup kot!!!)..oklah now pi menu dia lak..kat sini ko leh makan pakej..dari rm65 sampai rm350...aku amik rm65 aje..sebabnya aku ngan bibik aje yg makan...buruk lantok teman ni! hahahahha...dish aku ada siakap 3 rasa, kailan ikan masin, telur dadar, tomyam, sotong goreng tepung yg superbbbbb...ngan fresh oren..n of course ler nasaik putih ..hehehehhehe..banyak tau lauk dia tu...last2 tak abis.....hehehehhehe..kat sini ketam pun ada jugak..n yg penting sini ikanyer freshhhh!!siap bela dalam sangko lagi..ko nak makan ..baru dia sembelih ikan tu..sembelih? lantok lerrrrrrr.....tengok tu..apa yg aku tak abis makan?....


ok lah ..cakap banyak pun tak guna yek..korang makan aje kat situ...di jamin sedap!!!drama di atas hanyalah hiburan semata2...mana ada KFC kat bando penawar? hehehhe.....