Nuffnang Ads

Tuesday, August 17, 2010

Alhamdulillah.....

Still in Labour Room

Irfran dah balik Wad huaaaa...nantukk...zzzzzz dulu yaaaaa...


Lamanyer tak update blog ni...almaklum tgh menikmati cuti 60hari...(huhuhu cik catz..ko bila lagi nak rasa cuti 60 hari ni?..cecepatlah tawin..ni ko asyik cari tpt mkn best jerrr.....sesekali ngorat aa tokey kat situ..hahah..sorriiii)...
alhamdulillah.....on 19.6 ari tu aku bersalin jua walaupun kena induce....masa danish pun induce jugak...syukur..sakit bersalin tak lama kali ni..dalam 4 jam jer..n d best thing...aku merasa bersalin sendiri....waaaa...ni gara2 ramai sangat ibu2 nak bersalin malam tu...staff tak menang tangan dibuatnyerrr...nasib baik ada experience masa bersalinkan danish dulu...alhamdulillah 2 x teran jer irfan pun keluar...air selusuh pun tak sempat nak minum...alhamdulillah sekali lagi dipermudahkan Allah SWT....

Actually aku bersalin awal sebulan...ni gara2 darah tinggi yang tak berapa tinggi aaa...bila check kat KK...tinggi dah masuk ward ok sangat...ni bersalin bukan sebab darahnya tinggi..tapi air ketuban dah kurang n dok kata baby kecik.........dok tanya air ketuban dah pernah keluar kerr? teringat aku masa pi sabah sewaktu kandungan berusia 7 bulan.....ada jugaklah air keluar..mm masa tu kottt...alhamdulillah tak apa2....... so dok scan baby predict berat baby 1.8kg jer? huhuhuuhu...seriau dah aku....sekali keluar berat irfan 2.5 kg....alhamdulillah sekali lagi......dugaan yang paling hebat masa nak bersalin...denyutan jantung irfan x dapat dibaca masa wat CTG.....adalah istilahnyerrr...cepat2 depa masukkan aku dalam labour room walaupun masa tu baru 3 cm....last2 lalu bawah jugak baru depa leh detect...mmm seluk tu tak yah ceritala......tak per aku pasrah n yakin ada hikmah semuanyer ni......tak kisahlah wat aku mcmana pun janji aku n irfan selamat.....

Now..irfan dah masuk 2 bulan..n berat pun dah 5 kilo.....aku panggil dia pelentot sebab badan dah macam tayar...alhamdulillah dia mudah dijaga..tak banyak kerenah....danish lak, memang abang yang penyayang...terlalu sayangkan adik dia....bab cemburu tu adalah sikit masa awal2..la ni dah tak der..'ibu....jgn panggil anish... panggil abang...anishkan dah jadi abang.'.....huhuhuh danish yg semakin bijak n panjang akal..............