Nuffnang Ads

Thursday, April 29, 2010

EKSPRESI KAMI...


Location : MPJBT PARK

apa yang pasti size idung kami tetap sama...hahahahhahaha

Nasi Claypot!!!Yummmyyyy!!

salam..hehehehehe semalam ngan ngada2nyer aku ngidam nak makan nasi claypot...huhuhhu ni semua penangan tgk AFC la ni..rancangan STAR CHOICE.....hahaha teringat sampai kerak nasi pun sedap depa makan....actually sebelum ni aku pun memang suka makan nasi claypot ni...disebabkan hubby pi kl semalam kenalah aku tunggu dia balik JB....dalam hati berkira2 nak makan kat mana yek n.claypot ni....dalam kul 6.30 ptg hubby sampai JB kami pun pi lah JUSCO Taman U..mmmmm sungguh keciwa diriku..n claypot tak der..yg ada sizzling mee jerr....huhuhu muncung dah panjang sedepa dah...tensi jerrrrrrrr.......


hubby sibuk tanya nak pi mana lagi ni..dalam hati kesian kat dia penat2 drive dah nak ke sana kemari...tapi ikutkan nafsu..huhuhuhuhu bawak ajelah pi mana2..janji dapat makan n.claypot...hahahahaha jahatkan aku....last2 decide pi TESCO bukit indah...waaaaaaa..aku sukeeeee...sebab n.claypot dia sedappp walau mahal...apa lagiiii berdesupppppppppppp pi BUkit Indah...dah aku menikmati n.claypot ngan penuh nikmatnyaaaaaaaa.........Balik dari TESCo aku belasah lak kek SR..nyummmyyyy....
Ari ni hubby tanya..'mmm ari ni ngidam apa pulak?' wakakakkakakak.....tadi masa pi kerja ngan kak lily...leh pulak ada seko ayam hutan terbang melintas keta kitaorang...huhuhu ada ayam hutanlah kat hutan simpan UTM ni...mmm tetiba teringat AYAM HUTAN MASAK UNGKEP...waaaaa melelehhhhh!!! AYAHHHHHHHHHHHHHH

Wednesday, April 28, 2010

WET WORLD BATU PAHAT

salam semua....lama jugak aku tak update blog ni..almaklum JIWA KACAU aaa lately.....wat hidup aku serba tak kena..lelagi kena wat sesuatu yg memang ko tak ikhlas nak wat...mmm luper ajekanlah..kang tak pasal2 aku tak der mood....huhuuhhu...mm la ni aku dah masuk 7 bulan..lagi 2 bulan aje nak tunggu adik danish kua..hehehehhehe.....mmm seperti biasa BP aku naik lagi...walahhhhhhhh...stressss lately...huhuhuhu alasan...

oklah back to topic yg aku nak gebang...hari sabtu on 17 april..aku pi wat world pas check up ngan dok norehan..siap wat test gula lagi..alhamdulillah semua ok..masa posa bacaan 4..lepas minum air gula bacaan 6...oklah tu..... check up lambat jugak abis..apa tak nyer..siap kongsi resepi lagi ngan doktor..hehehhe..so dalam kul 12 aku gerak ke batu pahat (BP)...aku ni nama jer dok JB..wet world kat BP ni pun 1st time aku redah...hahahhaha..ala jgn nak kata aku..korang pun sama...hehehehe.... napa lak aku tetiba nak pi Wet world yek...ni pasal esoknyer hubby aku kena outstation pi kelantan n ganu lerr..cian kat danish..so before hubby pi outstation decide bawak si pengarang jantung hati ni pi wet world...danish ni pantang ngan air..pantang jumpa....huahuahuahau...

dalam kul 1.30pm kitaorang samapi WWBP ni...alhamdulillah cuaca mendung tak berlagu..idokler panas sangat...huhuhu tiket dewasa rm10..ingat danish tak kena bayo...sekali dah lebih 85cm kenalah bayo rm8...hehehhehe..bujang aku ni tinggi bebeno..dah 96cm rupanyer..patutlah bila nak dokong sakit pinggang dibuatnyerrr.....lepas tukar baju...walahhhhhhhh si danish terus aje ngoceh2 nak masuk jugak kolam ....huhuhuhu tak sabo2....sib baik ornag tak ramai ...so kolam tu aku yang punya....disebabkan aku dah macam mak buyung aku main air ala2 nak nyanyi lagu ikan kaloi jerrrr.....main air pun kat kolam budak2..huhuhu... takperlah janji danish puas hati... sempat jugak aku bawak bekal sandwich telo ngan kaya...mmm biolah depa main ayer..aku isi perut aaaaa....korang tgk bertapa seronoknya danish jumpa air....

dah kecut mecut tangan ngan kaki..baru nak naik tuko baju...tu pun puas mujuk suh naik...danish cakap..'bu..best wet world..mcm tempat nenek'...hehehehe ha ah sini bayo tempat nenek tu mandi 8 jam pun tak perrr...'nanti kita pi lagi yek bu...huhuhu....

ingat pas pi WWBP ni nak pekena asam pedas..mmmmm dah sesat kemana tah aku..lagipun danish dah tido..penat sangat mandi..mcm2 gaya dia wat...decide direct balik JB terus...n singgah kipmart tampoi..beli ikan ..kita masak ASAM PEDAS OJOLALY.......walahhhhhhhh sedap tak terkata..sampai luper nak amik gambo....lain kali lah yek....

Friday, April 23, 2010

Mood?

...................... tak der mood............................