Nuffnang Ads

Monday, March 22, 2010

Hepi Besday Danish - 3 Years!!!!

Salam...Wah Veri d'happeing...!!! alhamdulillah semuanyer berjalan lancar malam tu..actually besday danish kali ni disambut awal sebab kongsi ngan mak usu...belek punya belek....sabtu malam ahad kul 8 mlm kitaorng decide nak wat party utk danish n makusu....kul 8 mlm tetamu dah mula membanjiri gumah mak jah..kitaorng yang kat dapur ni kelam kabut dibuatnyer..sebab mak jah nyer menu belum siap lagi.....jemputan dijangka dalam 30 orang aje...eh sekali tu..wahhh memang meriah ler kali ni sebab bila dikira2 lebih 50 orang tetamu datang...tambah2 happening.....
A few thing yang intersting berlaku sepanjang majlis danish n mak usu :


  • Malam tu tak sengaja ramai lak pakai baju warna puprle....i lobe purple.

  • majlis tambah2 meriah sebab adik sponser apabenda tah..ala yang bising2 tuuu.....bebudaklah paling seronok...hehehhe mak n pak budak tak terkecuali....
  • masa nak prepare majlis ni..belah siangnyer hujan manja2 kucing dari pagi sampai petang...tahun lepas pun ujan mcm ni jugak..hehehehehe..kiraoklah...tapi yang suspend nyer blackout dari kul 11 pg sampai 2 petang...hahahha akibatnyer kek SR meleleh sikit....tu yg nampak mcm comot sikit...sib baik kek tiger tu ada rupa lagiii...hahahhaha
  • Menu malam tu ada soto nasi, bihun goreng (ni air tangan aku n kutie ni)...pulut kuning wit rendang, pengat keladi, nugget, kuih muih, n buah2....n tak tinggal sarsi blue....apapun semuanya selesai sampai tak leh wat bontrot..al maklum tetamu di luar jangkauan..

  • malam tu tambah2 happening sebab wat cabutan bertuah...hahahhahah ni pun spotan jugak...actually aku dah sediakan 5 adiah..sekali mak jah tambah lagi 2....hehehehe riuh malam tuuuuuuuu.....yag tak dapat cuba lagi tahun depan...(eh! ada lagi yek)

  • Danish paling happy lerr sebab banyak dapat adiah...yg penting car celup2 dia tuuu.....kelako masa part bukak adiah..bila dapat baju jerr..mesti dia cakap 'mm tak der apa2 pun..tak der mainan punn.....' hahhaha dia target semua bungkusan ada mainan....malam tu dia banyak dapat cars, bus, train, set playground, makanan, baju n macam2 aaaaaaaaa....n dapat tgk dia bertapa excitednyer bukak adiah...hehehhe duit pun dapat jugak...semua nyer merah2...kayo danish malam tuuu

  • goodies yang disediakan terpaksa bagi budak2 aje..tak cukup lak..mak jah tambah mainan car mini dalam goodies disaat2 akhir....

  • majlis habis dalam kul 11 lebih..n masing2 dah kepenatan..danish jugak yng hyper aktif sesangat...aku dah tak larat angka badan dahhhhhhhh...

  • Thanks to much pada hubby, mak jah, kutie, enap , adik n cik enol yang tak jemu2 wat kerja n layan all tetamu...................

Thursday, March 18, 2010

My Sayang..

Entry Kali Ni khas untuk My Sayang....En Wan Rusdan Wan Manan...Sayang Awak Sangat2..Thanks for bering a good husband n father ..

Tuesday, March 16, 2010

Agenda Penting...

Salam...
tungguuu....la ni tgh sibuk prepare utk besday parti bujang aku danish ni....dah nak masuk 3 thun dah....hadiah apa nak bagi kat danish ni..sepanjang minggu ari tu merengek nak kan 'car celup2'...car apa tah..kalo sotong celup tepung aku tau la..hahhahaha...rupa2nyer dia tgk iklan kat TV ari tu....'hot wheels' nyerrr..sabo jer akuu.....
Apapun nanti aku update utk beday party dia ari sabtu ni yek...agak2 sapa2 kenai danish meh lerr jemput datang gumah aku kat KOTA Tinggi.........ni ada sikit preparation aku wat utk party dia nanti...danish memang gilerr CARS...dia panggil 'car sekalak bum-bum'





Tuesday, March 9, 2010

Malay Village Restauran, JB

Salam...mm rasa nak makan luar lak malam tadi...lagipun dah janji ngan danish nak bawak naik train kat Danga Bay....cian dia tiap kali lalu citu aku bagitau keretapi rosak..danish mesti jawab .'ooo losak....kepala dia losak kan bu?..cian ketapi..hahahha...bila bagitau dia malam ni kita naik ketapi ..sukanyer danish...dia cakap...'ketapi dah tak losak kan ibu..kepala dia dah ok kan?' weeeehuuuuuuu....apapun perut kitaorang ni kena isi dulu..mcm dah lelapooo bebenoooo..terpaksa amik jalan jauh sikit nak pi makan,sebab kalo lalu depan danga bay ni mau danish dah jerit2 tak mau makan..Apapun lokasi makan2 kitaorang kali ni kat 'Malay Village'...terletak di Jalan Kolam Air..ala kalo dulu 'chismosa' yang beroperasi kat sini..ni dah di ganti ngan Malay Village....haa..kalo nak makan steamboat..sebelah rest ni ada wat buffet steamboat...rm18.90 dewasa..kanak2 rm7.90....aku tak cuba lagii...sebab tujuan utama nak serbu Malay Village dulu......

Lokasi Malay Village


Wah tempat makan ni paling selesa aku rasa..aku pilih sit yang dok bersila ..elok bawah kitaorang ada kolam yang dihiasi ngan tumbuh2an n ikan2 emas yang elok berenang2...kalo ada ikan kaloi mau aku nyanyi kat situ...tapi paling best siap ada katak berudu lagii....hehehhehehe...tempat makan ni memang selesa....kalo tak nak bersila...tempat makan biasa ada...yang ekon pun ada...

Bab menu...local dish, western semua ada..n harga pun ok jugaklah..idoklah cekik darah....range RM6 keatas....Semalam kitaorang order..pineapple rice, lemon chicken, spagethi alfredo seafood, chicken chop black paper 2 + air green tea, watermelon, teh o ais limau, milo tabur n bandung soda + ice cream sundae durian+coklat......wahhh banyak gilerrr orderrr....memang tak abis lorrr makan...nasi banyak gilerrr....cuma dish hubby aje yang licin...yang lain semua tak larat nak habiskan...total bil rm74...wokey sesangattt aaaa.....udah lah cantik tempat ni, selesa n siap ada background music bali aje.....(rasanyer kalo pasang muzik zapin lagi ok kot..baru nampak johorean).......tapi paling nak puji....service dia memang tip top.....senyum memanjang aje waiter dia....cepat lak tu dapat order...tu yang pentinggg.....hehehehehe....


dah habis makan..apapa lagi naik train lah kita kat Danga Bay......