Nuffnang Ads

Tuesday, February 23, 2010

KELADI MAWAR

salam

Entri lepas dok sibuk mention pasal keladi...keladi or yam ni memang sedap kalo digoreng ker, di buat pengat kerrr n apa2lah.....napalah sibuk2 cakap pasal keladi yekk...actually balik muar ari tu tanaman keladi pak cik aku dah mengeluarkan hasil.....dah dah mula di jual di pasaran....cantik oo keladi ni..almaklum di tanam kat tanah berbkit n tanah gambut.....tekstur dalam keladi tu pun halus n tak berserabut..rasanyer siapa yang selalu makan keladi taulah bezanya.........

hehhehe..bila dah nama tauke keladi....hari2lah kitaorang makan keladi...kejap2 wat sup keladi, sat lagi goreng lak...sat lagi pengat...senang cerita hari2 kami makan keladi...hehehehhehehe...here some pic keladi kat kebun pak cik aku ......korang nak keladi...bagitau aje....lupa lak nak bagitau kebun pak cik aku ni ada kat Lorong Hj Omar, Bukit Naning, Ayer Hitam, Muar


eh gadis keladi pun ada?....

pak cik aku pun ada tanam buah rossel jugak

Monday, February 22, 2010

Saturday yg Indah...

salam....

sabtu pepagi dalam kul 10 dah bertolak ke UKM Bangi....nak attend wedding anak en padil (boss hubby)...danish n uncle 'kecit' dia yang lebih mesra dikenali as pak cik amir...follow sekalii..wahhh gamat kereta ngan kerendah budak dua orang nii...hehehhehe...telompat sana telompat sini....perjalanan ke Bangi ok...cuma ada beberapa accident kat highway...seriau jugakk..hopefully semuanyer selamat.....Kitaorang sampai dalam kul 12.30tgh....terus aje terjah kenduri kawin tuuu.....wahhh serba serbi hijau ptih...nice sangat...sib baik nasik tak colour mcm tuuu..hehehehe....


menu : Nasik tomato+daging rendang+ayam masak merah+dalca+acar+air jambu+bubur kacang merah +lengkong+buah2an.....wahhh semua kitaorang makan......senang cerita kenyang beb....sempat jumpa prof2, abang zul n wife...n kereta kak dib..orang nyer tarak jumpa...hehehhehhe....(blog aku kalo tak der gambo makan2 tak sah..bak kata opie)

lauk hubby

aku nyer part.. kongsi ngan danish


dah janji ngan long lia nak jumpa kat bangi lepas ni..tapi disebabkan aku awal habisnya...aku janji nak jumpa kat alamanda aje...cian lak kat danish yang sememangnya cari 'car' kat tempat kenduri kawin...mana ada daaaaaaa.....huhuhuhu aku jugak yg gatai mulut cakap kat tempat kawin nnti ada jual toys car....kalo tak cakap gitu nanti dia tak nak piii....huhuhhuhu....

so..next kita pi alamandaaa...........dah sampai sana...memang favourite place dia lerrrr...shopping complex..terkejar sana tekejar sini ngan pak cik diaaa...aku ngan perut yang dah nak memboyot (eh hubby pun sama) ni follow ajelah...sambil tunggu long lia mai....apapun kitaorng happy bila tgk dani happy....

sibuk pilih toys...

danish with pak cik amir..

penat main..pekena air masak sat

sambung lagi...

hantar kat URTV..ok tak?

eh..apa niiii?

last2 sampailah long lia yang ditunggu2...hehehehe...kitaorng serbu Pizza Hut kat alamanda....tgh tunggu piza..eh tgk danish dah tido..penat sangat aa tu lompat sana lompat sini.........cian hubby kena dokong danish yang dah dekat 20kilo tu......nampaknyer tak lama aa lepak ngan long lia n azmi..tak perr..minggu depan kita gathering kat MUar lak...sambil2 kena keladi goreng, keladi pengat, keladi supp..eh apa cerita asyik cakap pasal keladi ajeeee....tungggu next entri....

ni lah long lia yg ditunggu2...

hubby ngan long azmi yang memang susah tul nak amik gambo diaaaa

tgk hasil danish survey alamanda....

love this pic


Wednesday, February 17, 2010

ooohh Photoshop...

dah lama sebenonyer mau godeh2 ini photoshop...i love photoshop..ni semua sebab hubby yang ajo...lately ni dia bz memanjang..so aku ajelah yang godeh sana godeh sini...hua hua hua hua..tonggang langgang jadinyer cik kiah oiii......apapun akan ku usaha lagi....lagi..dan lagi.....sesapa yg ada ilmu meh ler perturun kat cik noo......
Before

After

Before

After

Before

After

Before
After (ampun kutie....touch up muka ko yek)..

Before

After

Before

After

hahahhahaha..ke makin buruk aku kerjakan...huhuhuhu ampun yek...

Tuesday, February 16, 2010

New Gadget....

salam..mcm best je tajuk tuuuu..gadget kali ni (eh..ada yang lain ker sblm ni?) tak der lah sesuatu yang baru..dah lama ada kat pasaran..aku jer yang baru cibuk2 nak cari...al maklum selama ni amik gambo pakai hset camera aku jerr..(cybershot..gambar clear jugak)...nak jugak ada camera digital ..hahaha before this dah pernah ada..jenama canon...tu 4 tahun lepas aaaa..pastu terus pakai hset camera aje....sampailah ni tetiba gatai nak beli camera baru....memula nak cari olympus..ntah mcmana cam tertarik lah ngan Panasonic Lumix-fs42..oklah semua spek yg aku nak ada...idoklah mahal mana..ngan RM510 aku dapat camera+kit+mini tripod+4gb+proct LCD+limau 2 biji+air kotak 2..hua hua hua....warrenty 2 years.....oklah ngan jumlah duit yang aku kuakan....

dah dapat apa lagii..terus aje lerr snap sana..snap sini..yg jadi mangsa..of coz DANI
SH!!...hehehe teringat cakap ngan hubby..tak payahlah beli camera mahal2..nanti yang diambiknya gambo hujan lah, rumput lah, batang kayu la...gambo aku tak der nak amik..haahhahahahha....


Monday, February 8, 2010

Rumah Limas, Danga Bay

Huhuhuhu makan lagii..tapi kali ni hubby yang teringin nak makan seafood..aku teman aje..ngan kuis2 manja pesanan yang diorder....dah lama tak pi sini...kat mana? Rumah Limas, Danga Bay - (Tempat dating kak lily dulu2)......kali ni makan tanpa bibik2 n dani.....tak seronok lak rasanya..tak riuh....ni kasi chance lerrr kitaorang dating....huhuhu yelah dating sangat laaaa

kali ni kitaorang pilih nak bersila aje...padahal perut masing2 dah kedepan.....ni hubby pesan ikan siakap sweetsour (serious sedap gilerr - terasa kemanisan n kemasamannya..uittt kecurrrrrrr lak)... + sayur kailan with garlic + sotong gorreng tepung... (tak minat sangat sebab wat mcm jemput2 tuu...suka yang salut tepung terus..so kurenggg sikit....+nasi putih 1 + nasi goreng seefood + lemon ice ngan ice strawberry (sedappp).......Tempat makan dia selesa habissla..memang classs.....keretapi aje dah 3 kali lalu belakang aku...ni kalo ada danish mau tak leh makan..asyik nak naik train aje...hehehehhe


ikan siakap sweet sour ...sedappp oo

Sotong goreng tepung...

kailan..sowi gambo blurr..almaklum camera hset jerr

nasi goreng seafood yang dihidang bersama keropok toraaaaaa.....

ice strawberry

suasana persekitaran Rumah Limas


makan punya makan..ngan sesi gossip lagi..last2 selesai jugak hidangan kecuali sotong goreng tepung dia...tapauuuu ajelah....rege semuanyer dalam RM83.60......mahal ker? sendiri pikirlah...tak per hubby bayooooo.....wakakakakka

Gubahan Coklat

mm hari sabtu ari tu, huhuhu ringan tulang sikit nak tolong ibunda tercinta wat gubahan utk majlis tunang anak teman segossipnya....almaklum mak memang expert bab mengubah2 ni...hehehehe nak dijadikan cerita mak suh kitaorng wat gubahan coklat...hahhaha pandai lak kitaorng ni..makan coklat bolehla..hehehhe..nak tu tak kitaorng wat apa ngan coklat tu..of course suku dari coklat tu masuk dalam mulut kitaorng..terutamanya danish...semua coklat tu dia punya....huhuhuhu..cakap banyak tak guna..enjoy d'pics...

susun coklat mcm ni..
haaa..dah jadi mcm ni kan.....follow the next step..bubuh lah butang antara coklat2 tuu..sukatilah nak colour apapun...

pastu watlah kolar baju tu...nak wat baju kemeja kerr..wat baju melayu kerr..apa kerrrr..terpulang...

pastu..threee...walahhh...ha..dah siap kolar..hias2 n nilah hasilnya...tarrrraaaaaaa....
jadilah baju dari coklat....


hehehehe..selain tu ada lagi gubahan yang mak aku wat...suka tgk sirih junjung yang mak aku wat tu..simple..tapi menariklah bagi aku...

p/s : nak tau apa ada di Bandung? meh klik sini