Nuffnang Ads

Sunday, January 31, 2010

Wajah Kesayangan Hamba...

Siapa?.....mm dah mestilah budak lelaki comot yang mulutnya tak henti2 bercakap even nak masuk tido ataupun bangun tido...kekadang dalam tido pun still bercakap2....satu hari tak jumpa dia..huhuhuhuhu sunyi sangatttt2...sebab dah biasa tgk keletah dia....rumah pun rasa sunyi sesangat bila dia ikut nenek dia balik kota....ini budak kepala banyak besar..orang cina banyak sukaaa...hehehehehe...paling suka nyanyi lagu..'ibuuuuuuuuuuu..ibuuuuuuuu...engkolah ratu hatikuu..bila ku berduka..engkau iburkan selaluuuu...'waaaa mau gugur air mata ini....bukan sebab suara dia tak sedap..tapi..setiap butiran ayat2 tu menyentap hati aku sebagai seorang ibuuuuu....kekadang dia suka panggil aku 'kak cun'..sebab pakcik2 senoit dia aku dah ajar panggil aku kak cun dari kecik...hahhaha kejam tak.....

Meh kita lihat siapa wajah kesayangan hamba ni....kita lihat sapa yg kenaaaaaa......!!!




Wednesday, January 27, 2010

15 Minggu...


sedar tak sedar dah 15 minggu aku peknen..so far..rasa mcm teruk sikit aaa compare masa danish dulu..biasanyer orang kena morning sickness..tapi aku evening sickness..pantang masuk maghrib mesti tekak loya2 n uwekkkkk.....waaaaa...tak cukup tu ditambah ngan kena piler..wahhhh sakit tak tercakap aaaa sakitnya....apapun aku anggap ni semua dugaaan....n moga dipermudahkan lah masa aku deliver nanti.....

mmm aku berdoalah agar kali ni girl..hehehe...ari tu search kat tenet....adalah jumpa 1 carta kuno from dinasti mana tah....hehehhe saja jerr nak tgk2...bila dimatch umur ngan due date..hahahha dia cakap girl...ala layan ajelahhh...


bukan nak suh percaya pun..anggap aje as hiburan...hehehehhe..this week ingat nak pi check up...lum wat kad pun...apapun yg pasti pi tpt biasalah..klinik nurhidayah kat Mutiara Rini..dah biasa jugak ngan doktor ni..dari danish, aku, hubby , mak , adik..semua kat situ..sebab apa..doktor dia bessssssstttt..kira leh aa cop panel family...

Monday, January 18, 2010

WELCOME 2010..+BBQ MRC


huhuhu mak cik weii dah 19/1/2010 dah ni..ko baru cibuk2 n
ak welcome2 bagai....hehehhe hopefully this year bring more prosperity pada aku n family...insyallah this july ada orang baru dalam family aku nanti...doakan kesihatan aku ditahap teratas...AMINN....

huhuhuh 17/1 ari tu opis wat bbq..setelah berjaya mengepau duit boss..dapatlah jugak rm5oo..al maklumlah budak opis bukan ramai pun....so tak yah dah add duit kitaorng...kitaorng wat plan nak bbq kat Batu Layar, so masing2 dah dibahagi tugas lerr....


Aku+hubby+danish - prepare bahan2 bbq - Marinate chicken wing, ikan caru, jagung, udang, sosej, kerang + sambal ikan caru
Kak Lily +hubby - buah (tembikai+limau), air + n kak lily beli nasi lemak wat sarapan..
Pusatt+iza+kimi- hahahha kena cari arang+jajan wat cemilan+sandwich....
epoll+wife+dina+lupe lak nama anak dia -wat sambal udang..almaklum wife kija....so kerja ko ringan2 ajelah
nuar+wife..kemantin baru ni-all kelengkapan like pinggan,cawan,tisu n macam2lah...+nasi goreng+pudding atas usaha sendiri..sudahlah ko pedahal wife ko yg buat..kwang2...
Mas+anak sedara- wat bihun from pontian


huhuhu tgk bertapa banyak nyer makanan kitaorng ni....kak lily+hubby sampai awal...kul 8.30pg....semangat nak mandi laut nyer pasal...tup2 ombak kuat+air baru pasang....aku+hubby sampai pun depa tgh sarapan...danish tgk laut terus aje nak terjun...hai boy aku niii....sabar2 meh wat bara dulu...kitorg kutip la saki baki arang yg ada kat situ..almaklum yg bawak arang tak sampai lagi.....nasib baik ada pakar..jap aje api dah idup...tak lama pastu..diorang mai serentak...apa lagiii..terus ajelah membakar apa yang ada.....perut dah berkeronconggg....


 tgk jagung ingat jagung manis bako tuuuu...sempat makan separuh jer sebab si danish menjerit2 nak mandi lautttt....apapun ari tu kepuasan jelas kat wajah memasing..walaupun semua muka ala2 bontot kuali...pulak tu semua makanan yang dibawak taraf2 jamie oliver ..hehehehehe...korang menatap n terus meleleh ajelah yek.... walaupun ombak kuat aritu, kitaorang tetap sonok mandi mandi..ditambah lak dapat jiran yang auww..auww...malas nak tulis bebanyak..korang enjoy's d'pics ajelah yekkk...