Nuffnang Ads

Wednesday, June 24, 2009

Orkid nenek...

La ni nenek ada hobi baru...hobi yg dah lama terkubur..tapi dah balik semual...memang nenek ada tallent tanam orkid..jangan mcm aku..tanam apa aje semua tak jadi..heheh tangan panas...apapun mak aku memang great la..... aku ni numpang bangga aje bila laman gumah mak aku cantik sesangat..hehehehe..

Nak Mandi Tolammm...

ni merupakan aktiviti utama dani kalo balik gumah nenek..huhuhu 'nak mandi tolammmmmmmmm'..aaaaa pengsan nak bayo bil air dik weii..dia ni kalo dah start mandi liat sungguh nak suh naik..al maklumlah.....dah syok berendam..mm ni terus pi sunat pun tak pe ni..kwang2x....pantang kalo orang nak angkat dia...'no no no..don't want'..eee manalah dia belajo cakap macam tu..banyak sangat tgk cartoon ler tu..hehehehe..aku dah macam life guard dok tunggu dia mandi...kang kalo tak sabo ngan aku2 join sekali..hehehe..al maklumlah cuaca la ni panas sangat....mcm teruja jer nak terjun sama.. hehehehe...

nasib aaaa..kalo bil air nenek melambung..hahhahaha..ayooo tak tau..dani jawab sendirik ngan nenek yek...hehehhe..




Monday, June 22, 2009

Dani At Park

actually gambo ni dah lama dalam simpanan...bz memanjang...hehehehe..waktu tu aku on t way pi kenduri my best friend bibik enap..hehehe bukan dia yang tawin..tapi sis dia...aku ni quite rapat ngan family dia..lelagi setelah dia n aku kehilangan ayah yg tercinta... aku sayang dia sangat2....kami berdua ni sangat2 lah rapat...actually kami bertiga..heheh plus elly...rapat masa belajo kat UTM dulu..walaupun berlainan faculty..but kamcing..kira Kolej KTF leh sejarah bermula..banyak suka dukanyerrr....tapi lagi banyak sukaa..hehehehe..eht..tercerita pasal best friend lak..nantilah aku cerita post yg akan datang yek....

ni ha otw balik kenduri dari rumah bibik enap tu..dani sudah terpandang satu park.."menan..menan..menan.."..kalo ikutkan malas nak berhenti..co
z waktu tu kul 2 pm..matahari terik sangat..ayah dia bebel2..panas sgt kat luar..last2 aku decide..tak pelah berenti jap...bio aku aje yg teman..cian lak tgk si dani..dok jerit2 suh stop...bila dah stop..paham2 ajelah.....terus aje terkam mainan kat situ..semua dia nak main...heehe..bila tgk dani melompat kegembiraan..rasa mcm dok dalam salji aje...

apapun enjoy d'pics....

dani paling suka mainan car..huhuhu mcam nak dibawak balik aje car tu..
nasib baik harta kerajaan...hahahha

paling suka snap pic dia time tgh bergerak...cam comel aje..huhuuhu

Monday, June 8, 2009

past weekend!!!

aaa rindu sama ibu tersayang..2 minggu tak balik rasa cam 2 tahun aje tak tgk ibu tersayang...minggu lepas banyak sangat jemputan kawin..al maklum cuti sekolah ..masing2 berebut nak wat kenduri...bab kenduri malas aa cerita...

ahad baru 2 ni , aku , huby, dani, kak tie, adik n honey pi mancing kat belungkor..niat di hati just nak bawak dani jalan2 tgk bot..heheheheh tapi dalam bonet kete dah get ready pancing...hahahahhaha.....manalah tau air laut elok kan..so ni kunjungan kami yang kedua secara rasmi la ke tanjung belungkor.....hahahhahaha....sampai2 aje..ada lak kemantin wat photo shoot ...hehhehe cantik..al maklum cuaca pun cun..langit membiru...hahha apling kelako potographer tu..korang tak caya..aku sempat candid aksi dia...


sori bro..lu memang kelako..apapun dah mcm 'spongebob belungkor'....hhehehehe very d'cute...aku pun tak lepas bakat jugak..maklumlah amatur...camera pun hset aje..tak kisahlah janji aku puas hati......nanti aku paste pic yang mengambarkan bertapa cantiknya tjg belungkor waktu tu..oklah berbalik pada niat 1st..hehehhehe huby, adik, n honey melabuhkan joran memasing..hahahha jgn tak caya..tak lama..naik ikan kitang..beso lak tu...hahhahahaexcited giler honey...kecoh jeti hari tu..orang sekeliling sorak sama..hahahahha..maklumlah dah berkali2 dia mai sini..ni 1st time dia dapat naikkan ikan..memula adik aku yang dapat..tapi lepas...cam nak patah joran dia masa menggulung tu..hehhehehe..last2 lepas...frustttt gilerrrr...


hehhe mulanyer aku tk join..dok sibuk amik gambo..last2 teruja nyer pasalll aku join sekali..tapi joran tak cukup aku pakai tali tangsi aje...hehehe...dapat jugak 2 ekor kitang...yang tak syoknyer kitaorang mancing kejap aje..tak sampai sejam..coz dah maghrib daaaaa..balikkkk..next week kitaorang nak serbu lagi tjg belungkor.......nak ikut?