Nuffnang Ads

Thursday, April 23, 2009

--- Lepak kat 'resepi rahsia'-------

ayah kasi green light...kita pi SR yekk..yeaa..orng paling happy danish aaa ''yea..coco..coco..coco..'..mm layak dapat tittle 'raja Jusco' aaa..pantang nampak jusco....

ayah order spagetthi meat ball...leh aa wat2 rasa...layankan si danish ni..orderkan sepotong kek..aaa habis..tul aaa...lapo sangat kot...yelah suh makan nasi tak mau...bab2 mknan mcm ni..cepat aje...aduiii.....tgh2 lepas..ait kenal aje minah n mama t ni..pia n tunang dia....hehehehe..cepat2 belajo terus kawin yekkk..(thanks 2 be my follower reader)..hahahaha...

mm bila dah kenyang..mula aa buat2 aksi yang bukan2..muka pun sememeh (ha? memey?)..maklumlah baru balik kija...si kenit nyer pasal..redahhhhh aje....redah2 jugak ...terbang jugak rm80++..hehehehe...leh aa dtg lagi...ngan duit ayah..kui kui kui kui....





Special Request From Acik Deeba...

heheheh..ola...acik deeba...ni cousin aku yg paling aku sayang...cian dia dok jauh2 kat USIM tu...still available tu..hahahha (baik nyer promote kak )...q lerr.. actually dia ni cousin paling rapat ngan aku..coz mak n ayah dia adik mak ngan pak aku..hahhahaha pening korang....kapok...

windu aaa ngan dia....bila lah nak lepak ngan kitaorng...rindu nak nyanyi kat telinga dia lagu 'syurga or neraka' by hetty kos endang...lagu pabrout dia tu (hahhaha pekak seminggu dia kalo dengar lagu tu)...tak perlah ko belajo dulu rerajin yek..dah habis final exam..hangout ler kita yekk...anak sedara ko ni ha tak sabo nak join together2 ....

sebab n columm special request utk acik deeba...kak ngah bubuh gambo ko ngan sang danish ni yek...ni masa kitaorng ambuse ko kat USIM ari tuu......pn lecture.....ni ha ari tu dia ponteng kelas..hahahahhahaa..kantoiiii!!!!

nampak tak saiz ni?

kak ngah upload beso sikit...ha? tak nampak lagi?

mm ni dah cukup beso aa ni..nak beso save sendirik yekk...(at last panjang jugak entry kali ni) wakakakakakakka

dessert lakk!!!

ujung weekend ari tu sempat lagi wat puding utk bdk opis..ntah napa tah angin tak der ribut tak der..tetiba kitaorang wat plan nak bawak mknan masing2 senin ni..aku apa lagi..suka cuba resep ibaru..hehehehe...terhasillah puding kaca versi ojolaly...sambil2 tu wat jugak agar2 cendollll.....
korang tgk ajelah nak rasa..jilat ajelah kat skrin komputer tuu...wallahhhh....


Makan Time...


hehehe...ada lauk asam pedas ikan sembilang...siap ada telur lagii..yummy..siap sayur chapcai...hahaha ketam blackpaper tu tak tahan..sedap sampai tak terkata lahhh....di tambh ngan ulam2....perhh ..kecur beb....

ni semua hasil masakan kitaorang ramai2..kak lily n nuar with me together main masak2 after balik kerja..jangan tak caya 2 jam aje semua dah ready..si buat bumbu kak lily, bab potong serah pada nuar..yg masak ..hehe aku lerrr...sambil2 di kacau oleh depa..hahahaha sesekali dapur kat rumah tu berasap..havoc jadinyerrr.....hubby lak..siap2kan meja kat depa...dah siap masaka..apa lagi balunnnn la...opss..dora n farhana pun join jugak.....maklumlah rumah satu jalan.....

lepas makan..tu dia..masing2 tak ingat dunia...zzzzz..lain kali wat lagi yek...mamam..mamam...
enjoy d'pics




Monday, April 20, 2009

My family...by Danish

ni ayah....

ni ibuu....
ni danish....encem kan...hehehe
ni rabbit danih nyer jiran..dan bakal dimiliki...huhhuhuhu
ni tempat yang paling saya suka pi...lagi2 bila mak ngan ayah nyer poket penuh..yeyeyeyea..

kekadang bila2 free my ibu n ayah bawak pi jejalan zoo..mm apa tah yek yg menarik tgk binatang2 tu
...tak der mainan pun kat zoo....

tak kisah...kat mana2 pun..yg penting danish happy bila mak ngan ayah ada kat sebelah bila danish bukak mata...kenapa yek dalam seminggu tu cuma dua kali aje ibu ngan ayah spent banyak2 masa ngan danish? tak suka bila pagi2 mak ngan ayah tak der..tup2 petang or kekadang malam hari baru ada balik....mmmm....

Tuesday, April 14, 2009

Roti Corner


Hehehehe...minggu lepas aku cuba wat roti ..hehehehe..boleh lah dikatakan menjadi....lembut giler roti tu..
aku sesaja jer..nak tambah skill ...yg penting semua orang suka makan...
danish suka makan roti mexcian tu...bila di tanya 'sedap tak?'
..hehehe ngan itu 'dia bagitau 'edap..edap...agi..agi..' huhuhuuh kembang ibu dia..sekembang roti tu..hahhaha...
tapi yg tak bestnya...hubby cakap..ok no more recepi next week..spent masa cuti tu utk diri sendiri n family k.....ok bossssssss.....ku terpaksa akur ngan arahan hubby..
'''dalam hati 'insyallah'...bukan apa filing masa wat mexcian bun tu ada lagi

........ tengok pic ajelah yek..nak kasi rasa dah habissss..pic roti mexcian tak sempat bubuh coz dah di ngap terlebih dulu..

fresh from d'oven

Sunday, April 5, 2009

CupCaKessss...

Salam..huhuhu napa dalam banyak2 mission dalam bulan ni...aku nak wat cupcake....huhuuhu..sound crazy..tapi tulah yang tersuratnyerr..ngan berbekalkan info from tenet...secara tak rasminya aku dah berjaya wat CK yang aku idam2kan..paling best aku wat cake for my uncle's besday..by my own..not from kedai daaaa..tapinyer semua tak pircaya yang aku wat sendiri...huhuuu....tak per...tu dah kira oklah...kira la ni dah leh bukak kilang la..hahahahahha..wat makan sendiri leh aaa...

Masa aku wta cupcake ni sambil2 tgk AF4..kuang2...tambah2 ada lak si danish yang memang setia menjadi pengacau ...habis dia makan icing aku..huhuhu..tak cukup tu dia leh makan benda yang wat hiasan tu..patutlah senyap aje..gupa2 nyer sibuk 'melantak' co0kies ibu....bertuahlah anakkk....
hehehe paling best nenek pun turun padang tunjuk skill...tapi dia dah master bab hias menghias tu...aku gak yang termangu2 nak wat apabenda..last2 back to my feberet design lerr...rumupt memanjang...'taman astakona'...hahhaaha...

tak per ni baru 1st step..manalah tau kalo ada berstep2 lepas ni...hahaha..tapi aku dah janji ngan huby n family no more cake in 2 weeks ni....depa dah bosan....pantang cuti aku ngan pemutar....kuang2 kuang...eh! ada yg berminat ngan cupcakes ni kerr..bagitau aje..hahaha (ada hati!)


...some pic...