Nuffnang Ads

Monday, March 23, 2009

Jejalan di Tanjung Belungkor

iyahhhhh...kepenatan semalam masih terasa..cehhh mcm nak tulis sajak lak...kebetulan ada 'dayo' dari bukit naning (Mee Siput Club...kwang..kwang..) kitaorang bawak cempedak n pelam pi jalan2 tanjong belungkor n terminal feri...pastu ingat nak pi desaru, tjg balau n batu layar..tapi danish dah tido..nak tak nak kitorang balik gumah n mak usu secara tak rasminya jadi 'tourist guide' ..huhuhuu.. (teringat cerita slumdog tu...bantai ajelah mak usu).. masa sampai tjg belungkor, sedang elok aje air laut baru2 nak surut...ada lah 2, 3 orang yang mancing kat jeti tu ..ada 2 budak laki ngan ayah dia kot dok asyik memancing...hehehe sempat jugak aku jenguk ikan yng depa dapat...walau tak beso ikan tu..tapi kepuasan mengulung tu..hehehe...leh tahan sebenonyer kalo mancing kat jeti ni..paling tidak kerapu pun ada orang dapat...biasanyer kaki pancing yng amatur ni parking kete kat jeti ni je..pastu depa naik bot ...orang2 yg mcm aku jer yg layak mancing kat jeti..hehehhe..(mm kalo arwah ayah masih ada..mesti sonok..dulu ayah ada bot kat sini..ni memang kawasan dia..siapa tak kenal 'embah jamil...huhuhu..al fatihah) ..apapun darah bakat memancing tu memang ada kat diri kitaorang...walaupun kesemua anak ayah perempuan..hehehhe....opss hampir lupa mee siput naning club tu yek...depa ni kaki pancng jugak..cuma kali ni tak berkesempatan nak tunjuk skill..tulah lain kali yek.... wokey..spent 1/2 hours jugak lak kat jeti ni..adalah capture pic yang leh jadi tatapan umum...enjoy it...


pastu kitaorang pi terminal feri tjg belungkor..haahahaha ni kira first timelah aku masuk terminal ni..tak derorang pun...dah rasa macam teriminal tu kitaorg punya....punyalah asyik mengexplore kawasan tu..tak sedar lak masuk kawasan larangan...adalah dekat 15 minit..tetiba datang sorang pegawai imig...'maaf ya..kawasan ni tak leh masuk sebenarnya..lagipun semalam ada operasi..ada kapal curi pasir'...hehhehe sib baik mamat tu tegor kitaorang ngan penuh budi bahasa ( alangkah bagusnya kalo semua org gomen kaya budi bahasa macam tuu) ..tambah2 ensem lak mamat tu....hehhehe dah memang kitaorng salah pun..'maaf ya encik..dah terkesima sangat tgk laut sampai tak terperasan...'....


lepas dari terminal ni...mak usu jadi tourist guide...so tak derlah pic yang leh ditatap....aku, mak, danish, n kak tie balik masak utk 'dayo' tu...ingat nak wat pecal ikan Caru..sekali kencur lak tak der..so menu tghari tu..ikan caru bakar, cicah sambal susu pekat (sedap ooo), sup sayur, ikan goreng, ayam panggan semlm (huhuhuhu) n buah tembikai...hehehehhehe.....lapo lak aku....

P/s : for the mee siput club..oittt ..sblm datang jumpa budak kota ni..impove dulu skill bola tampo yek...huhuhuhuhuh..jgn serik datang FELDA TUNGGAL...

Sunday, March 22, 2009

Hepi Besday Danish !!!!

saat yg dinanti dah tiba...22 Mac 2009 genap Danish 2 Tahun... alhamdulillah ..dah besar anak ibu...cayang sangat2...Walaupun tak buat secara besar2an..tapi cukup hapenning..thanks so much pada hubby, mak, mak long, makusu, busu, cik lan, deeba, ainul, aidil, ameer n assistent dari Bukit Naning..import khas ni..CEMPEDAK n SANi (Pelam).....thanks so muchhhhhhhh....korang memang best... malam tu ada ayam panggang, otak2 kempas, bihun, sate, lontong, jagung bakar..n senang kata macam2 ada...semua nyer laku cam goreng pisang panassss...hahaha tak yah panggil badut dah..semua orang mlm tu dah jadi badut....perancangan awal nak wat ringkas2 aje..tapi malam tu dah jadi lain lak...banyak tul otai..lelagi gelagat danish yang dah tak sabar nak terkam kek spider man tu...nyaris2 nak dicincangnyerr...excited sangat..kebetulan mak usu n aidil pun besday bulan 3 terus sambut sekali ..senang sekali jalan aje...malam tu danish di datangi ngan tetamu yg same age n ditemani mak2 budak..huhuhuhu..nenek sponser 'goodies' yg dilengkapi ngan car kecik yang comel...at least ada something yg budak2 ni leh ingat ..... majlis di mulakan ngan bacaan doa selamat by 'atuk sanin' as imam blok...AMIN..moga2 majlis diberkati....next time leh wat lagiiii...huhuhuhuhuhu...tak tercerita hapenning nyer..kebetulan malam tu ramai lak pakai baju itam..apa lagi 'black metal' lah semuanyerr..hahahhaha...dgn nenek2 sekali di matelkan..huhuhuhuhu...yg sadisnya...mak 'pengantin' punya baju sempoi gilerr.tgk2 tetamu yang havoc2...kuang kuang....aku lebih suka 'informal'.....penat rasanyer nak formal ni.....kerja kena formal..tapi bab2 ni memang aku lebih suka yg luar biasa.....akibat kepenatan nak menyediakan makanan..sampai lupa aku nak wat face painting..pada hal semuanyer aku dah get ready..next time lah....leh simpan next nyer besday party... apapun thanks la pada2 insan2 yg terlibat sepanjang besday ni berjalan...muah2 pada semua yek...enjoy d'pic..nanti aku update dari masa ker semasa k....salam..

Tuesday, March 3, 2009

Menghitung Hari!

mmm tarikh sabar tunggu 22.3.2009 ni...hehehe date ni meaning DANISH dah masuk 2 tahun...aaa dah beso dah anak ibu ni... tgh pikir jugak nak sambut besday dia..yolah masa ni dah pandai tiup lilin...huhuuhuhuhu...teringin jugak nak wat 'open party'...budget dah ada..cuma kena tgk faktor masa je...huh! kena semak jadual ni...

Masa DANISH genap1 tahun...aku n hubby kat jakarta...sedih jugak....tapi kali ni nak spent masa banyak2 ngan dia...tambah2 DANISH dah manja sangat ngan kitaorang....'ibu..ayah...'..induuu'....ayat azimat DANISH..
manalah hati ni tak meronta2 nak balik gumah cepat2.....nak gomol2 budak bucukk tu...hahahaha...

HADIAH?...mm nak kasi apa kat dia ni..mcm semua dah dapat aje...walahhh..ayah dia dah pesan..no more toy!..dah berbakul2...pulak semua nyer still elok2 lagi..DANISH ni bukan jenis yg suka sepah2 (sepah..raja lawak?) ngan kasi lunyai mainan dia...bagus danish ni..nenek dia pun tak der pening2 pala nak ikat semua almari takut cucu wat sepah...hehehe.....mmm still tak tau nak bagi apa...tengoklah nanti..kebetulan besday DANISH same ngan mak usu dia (18.3)..

DANISH la ni dah start banyak cakap...
kekadang bahasa korea..jap2 BM..jap2 BI..jap2 czxzsddcoo/1....apapun DANISH tak leh nampak 'coco' (jusco) n 'ayunn'(giant)....mau keluar tingkap kereta diabuatnyer kalo kitaorang tak singgah....badi apa tah agaknyer suka sgt pi jusco n giant....hahahha....apapun aku tumpang sekaki sekali..aku pun leh shopping ...bijak anak ibu...ok..adalah few pic aku ngan DANISH time kat 'coco'... pic pakai hphone aje....